Jacqueline Govaert vervangt Jan Smit als Songfestival-commentator
Bron: AVROTROS

Jacqueline Govaert vervangt Jan Smit als Songfestival-commentator

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jacqueline Govaert is de nieuwe commentator voor het Eurovisie Songfestival. Dat heeft AVROTROS vrijdag bekendgemaakt. Govaert neemt de plaats van Jan Smit over, die heeft besloten om te stoppen als commentator. Tijdens de eerste halve finale p dinsdag 7 mei is ze voor het eerst te horen naast Cornald Maas.

“Ik vind het een grote eer dat ik hiervoor gevraagd ben en vond het direct een heel goed idee! Mijn leven draait al zo lang ik me kan herinneren om muziek en liedjes in welke vorm dan ook. Ik heb het Songfestival altijd gevolgd en gaf vrolijk commentaar, maar dan thuis vanaf de bank. Extra bijzonder dus om het dit jaar vanuit Malmö te mogen doen naast Cornald, ik kijk er enorm naar uit!”, aldus de zangeres van Krezip.

Cornald Maas is blij met zijn nieuwe co-commentator. “Ik verheug me zeer op de samenwerking met Jacqueline. Ze is heel muzikaal, heeft - weet ik dankzij de selectiecommissievergaderingen - een open vizier, kan goed analyseren, volgt het Songfestival al jaren, en ook mooi: voor het eerst sinds 1977 zit er eindelijk weer een vrouw in het Nederlandse commentatorhok”, aldus Cornald, die 20 jaar geleden begon.