Jacqueline Govaert eerste slaapgast Glazen Huis 2014

Jacqueline Govaert eerste slaapgast Glazen Huis 2014

Geschreven door Daniël Schalk

Zangeres Jacqueline Govaert is de eerste slaapgast van het Glazen Huis 2014 in Haarlem. Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg krijgen tijdens hun eerste nacht in het Glazen Huis gezelschap van de zangeres die ook het themalied van Serious Request 2014 maakte. Gerard, Domien en Coen betreden donderdag 18 december het Glazen Huis in Haarlem.

De drie DJ’s zijn in de nachten van 3FM Serious Request niet helemaal alleen in het Glazen Huis. Verschillende BN’ers komen ‘s nachts langs om de mannen een steuntje in de rug te geven tijdens de zware en lange nachten. Gerard, Domien en Coen maken van donderdag 16 tot en met woensdag 24 december non-stop radio om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stille ramp van dit jaar.

3FM Serieus Request zet zich dit jaar in voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. De meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld kunnen hier vaak niet over praten. Ze schamen zich en worden soms zelfs verantwoordelijk gehouden voor de verkrachtingen. Het Rode Kruis wil dat taboe doorbreken en de vrouwen en meisjes een veilige plek bieden. Een plek waar ze vrij kunnen praten en verpleegd kunnen worden aan hun verwondingen, zonder bang te hoeven zijn voor veroordelingen.

Jacqueline Govaert  heeft het themalied van de elfde editie van 3FM Serious Request gemaakt. Het themalied ‘Make More Sound’ werd uitgeroepen tot de 3FM Megahit. Govaert staat tijdens de slotavond van Serious Request op het podium waar ze het themalied ten gehore zal brengen. Daarnaast biedt de zangeres verschillende items aan voor de veiling. Zo veilt ze voor Serious Request haar flitsende fiets, een op maat gemaakt lied en een Delfsblauw tegeltje met een songtekst erop.