Grieken vonden het tijd voor verandering, dat komt er nu met Marina
Bron: EBU

Grieken vonden het tijd voor verandering, dat komt er nu met Marina

Geschreven door Eveline Bouma Laatste update:

Griekenland-watcher Eveline volgt Marina Satti in aanloop naar het Songfestival.

Laaiend enthousiast waren de Grieken toen eind oktober bekend gemaakt werd door de ERT dat Marina Satti Griekenland zal vertegenwoordigen in Mälmo volgend jaar mei. De 36-jarige zangeres is al wat jaartjes bekend dankzij haar virale hit uit 2017, Mantissa. Vorig jaar kwam haar debuutalbum Yenna uit.

Satti is niet zomaar een Griekse zangeres zoals haar voorgangers op het Eurovisie Songfestival. Zo heeft zij haar eigen stijl (Griekse, Balkan en Arabische invloeden gecombineerd met pop/R&B) en schrijft haar muziek zelf.

Veel Grieken vonden het ook tijd voor verandering: het liefst zien ze een artiest die al in Griekenland woont inplaats van eerder gezonden deelnames zoals Stefania (wonend in Nederland) en Amanda Tjendford (wonend in Noorwegen). 

Wat wordt het liedje?

De editie van dit jaar ging ook niet helemaal soepeltjes: de finale werd niet gehaald en er is nog een rechtzaak bezig over de puntentelling die waarschijnlijk oneerlijk was verlopen in de nationale voorrondes. Dit maakte best veel Griekse Songfestival-fans teleurgesteld.

Marina Satti maakte het nieuws bekend via haar Instagram en plaatste een oproep met de mededeling dat mensen een lied kunnen insturen naar haar. Daarna kies Satti samen met haar platenmaatschappij het nummer. Het is dus nog onduidelijk wat we kunnen gaan verwachten. Wordt het een "typisch Marina Satti nummer" zoals Mantissa of gaat ze voor deze keer een hele andere kant op?

Ik ben ook blij en enthouiast dat we volgend jaar Marina Satti in Mälmo gaan zien. Ik hoop alleen dat ze wel bij haar eigen stijl blijft, dus in het Grieks zingt met Griekse/Balkan invloeden. Daarnaast zingt zij live heel goed. Ik weet zeker dat ze best ver kan komen!

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!