Songfestival Vandaag: Mia en Dion repeteren weer, Grote Songfestivalfeest op tv
Bron: AVROTROS / Jasper Suyk

Songfestival Vandaag: Mia en Dion repeteren weer, Grote Songfestivalfeest op tv

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Liverpool.

De Songfestival-week begint vandaag met twee generale repetities voor de eerste halve finale op dinsdag 9 mei. Vanmiddag om 14:30 uur wordt de eerste halve finale in het geheel gerepeteerd. Om 21:00 uur wordt de show nog een keer gerepeteerd. Mia en Dion mogen hun act vandaag dus twee keer oefenen.

Ook morgen vindt er nog een zogeheten Dress Rehearsal plaats, ‘s avonds is dan de echte show. De generale repetitie op de avond vóór de liveshow was voorgaande jaren altijd de belangrijkste, want dan gaven de vakjury’s hun punten. Dit jaar bepalen alleen de tv-kijkers welke landen doorgaan naar de finale.

Pers nu wél aanwezig

Vorige week hebben alle inzendingen al 50 minuten de tijd gehad om op het grote podium in de M&S Bank Arena hun act te repeteren. De individuele repetities vonden dit jaar achter gesloten deuren plaats. Er waren geen journalisten welkom, zodat de artiesten in rust aan hun optreden konden sleutelen.

Bij de Dress Rehearsal is de (online) pers wél welkom. In het perscentrum in Liverpool en via het online perscentrum zullen honderden journalisten voor het eerst de volledige optredens zien. Zij mogen niet filmen hoe de optredens er op televisie uit zullen gaan zien, maar mogen wel verslag uitbrengen.

Grote Songfestivalfeest

Om alvast in de stemming te komen voor dinsdag zendt AVROTROS op NPO 3 vanavond de registratie van Het Grote Songfestivalfeest uit. Afgelopen november vond in de Amsterdamse Ziggo Dome de tweede editie van Het Grote Songfestivalfeest plaats, waar onder meer de Zweedse inzending Loreen optrad.

Aansluitend aan Het Grote Songfestivalfeest herhaalt AVROTROS de documentaire over Mia en Dion, die gisteravond voor het eerst op tv werd uitgezonden. De docu, die Missie Songfestival heet, laat zien hoe de twee relatief onervaren artiesten zich met hulp van Duncan Laurence voorbereiden voor Liverpool.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!