Zó gaat het nu met Tess van het Junior Songfestival
Bron: YouTube

Zó gaat het nu met Tess van het Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Hoe gaat het nu met Tess Gaerthé, die in 2005 namens Nederland meedeed aan het Junior Eurovisie Songfestival in België? Songfestival Update zocht het uit!

Na het behalen van de zevende plaats met Stupid neemt de carrière van Tess een vlucht, maar na 2008 wordt het stil rond Tess. In 2020 is Tess terug als ze 15 jaar na het Junior Songfestival een akoestische versie van Stupid zingt op NPO 3FM. In februari 2021 brengt zij de akoestische versie officieel uit.

Tess zit nog steeds in de muziekbusiness, maar dan achter de schermen. Ze vormt in haar eentje de Sync-afdeling van platenlabel Cloud 9 Music. Als Head of Sync is Tess verantwoordelijk voor alle synchronisatie- en licentieactiviteiten voor commercials, tv-series en films waarin muziek wordt gebruikt van artiesten die Cloud 9 Music vertegenwoordigt, zoals Davina Michelle, OG3NE en Armin van Buuren.

Als Head of Sync bij Cloud 9 Music was Tess in 2021 ook betrokken bij de bioscoopfilm van ANNE+. “Daar ben ik eigenlijk mega trots op!”, schreef ze vorig jaar op haar gesloten Instagram. Af en toe staat Tess ook nog zelf op de bühne. Zo zien we op Instagram dat zij afgelopen maart op een bruiloft zong.

Benieuwd hoe Tess er nu uitziet? Hier kun je Tess vinden op Instagram. Volg ook Songfestival Update op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!