Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2005
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2005

Geschreven door Marit Bosman

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2005.

In 2005 wist Tess alle harten te strelen en kreeg ze 3 keer 12 punten tijdens de finale. De zangeres mocht naar Hasselt in België om Nederland te vertegenwoordigen. Daar heeft ze 82 punten gehaald, waarmee ze een 7e plaats haalde. De beste score voor Nederland tot dan toe. Wit-Rusland ging er mee van door met het liedje My Vmeste. De Nederlandse inzending Stupid blijft een iconische classic en zingt iedereen nog steeds luidkeels mee in de kroeg. 

Tess - Stupid (1) 

Tess was dertien jaar oud toen ze het Junior Songfestival won met Stupid. De zangeres is inmiddels 30 jaar oud. Vlak na het Junior Songfestival bracht Tess nog verschillende nummers uit, waaronder eentje met Thomas Berge. In februari 2021 bracht Tess een nieuwe akoestische versie van het nummer 'Stupid' uit. Tess werkt als Head Of Sync bij muzieklabel Cloud 9 Music. Als Head of Sync is ze het aanspreekpunt voor de reclame-, film- en tv-producenten. 

Tjindjara - Blijf Jezelf (2)

Tjindjara rolde al snel de muziek- en theaterwereld in. Ze speelde in musicals zoals The Bodyguard, Dreamgirls en Droomvlucht. Ze maakte als danseres onderdeel uit van de Symphonica in Rosso-concerten van Lionel Richie en Diana Ross. Tjindjara kan je vooral kennen aan haar deelname aan The Voice Of Holland in 2017. Ze eindigde toen op de 5e plek. Tijdens dit muzikale avontuur begon ze ook met wekelijks vloggen op haar eigen YouTube kanaal. De zangeres is moeder van dochtertje Ayva.

Helaas is er over de andere artiesten weinig te vinden.

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!