EBU bevestigt problemen met podium: dit zijn de gevolgen
Bron: EBU

EBU bevestigt problemen met podium: dit zijn de gevolgen

Geschreven door Daniël Schalk

Songfestival-organisator EBU heeft bevestigd dat er grote problemen zijn met het podium in het Italiaanse Turijn. De kinetische zon is in Turijn al dagen het gesprek van de dag, omdat hij niet wil draaien. Aan de Deense omroep DR laat de EBU nu weten dat de zon niet werkt en dat ook niet gaat doen.

Tijdens technische tests met de kinetische zon is gebleken dat het te veel tijd kost om tussen de optredens de positie van de zon te veranderen. De EBU heeft daarom besloten om de zon bij alle optredens in dezelfde positie te zetten om een ​​eerlijke concurrentie voor alle inzendingen te garanderen.

De beslissing van de EBU heeft grote gevolgen. De zon heeft namelijk twee kanten, een kant met lampen en een kant met een LED-scherm. De kant met lampen staat nu naar het publiek toe. Het LED-scherm kan dus niet worden gebruikt, terwijl veel landen hier wel gebruik van hadden willen maken.

Birgitte Næss-Schmidt, de regisseur van de Deense act, laat aan DR weten dat zij hadden gekozen om het LED-scherm te gebruiken. Drie dagen voor de eerste repetitie van REDDI kregen zij te horen dat het LED-scherm niet gebruikt kan worden, waardoor zij op het laatste moment de act moesten aanpassen.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!