S10 bestormt Spaanse hitlijst met De Diepte
Bron: AVROTROS / Marie Wynants

S10 bestormt Spaanse hitlijst met De Diepte

Geschreven door Daniël Schalk

Het Songfestival-nummer De Diepte van zangeres S10 is een hit in Spanje. De Diepte kwam een paar dagen geleden de Spaanse iTunes-hitlijst binnen en staat inmiddels op de twaalfde plek. De reden achter het succes lijkt een Spaanse documentaireserie te zijn, waarvoor De Diepte is gebruikt als soundtrack.

De Spaanse tv-zender Telecinco heeft De Diepte gebruikt in de trailer van de documentaireserie over de Spaanse zangeres Isabel Pantoja, die in 2013 werd veroordeeld voor vastgoedfraude. De trailer werd vrijdag gelanceerd. De docuserie ging maandag 28 maart in première in het tv-programma Sálvame.

Volgens Wiwibloggs gebruikt Telecinco vaker Songfestival-nummers in hun programma’s. Vorig jaar waren Tout L'univers, Growing Up Is Being Old en Voilà te horen in het programma The Rocío Show. Dat leverde hun succes op, want de Spaanse kijker gaf de liedjes in de finale respectievelijk 7, 8 en 12 punten.

Bekijk hieronder de trailer met De Diepte.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!