Oekraïne vraagt EBU om Rusland uit te sluiten van Songfestival
Bron: EBU

Oekraïne vraagt EBU om Rusland uit te sluiten van Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Oekraïne heeft de European Broadcasting Union (EBU) verzocht om Rusland uit te sluiten van deelname aan het Eurovisie Songfestival 2022. Dat schrijft de Oekraïense publieke omroep Suspilne in een brief aan Songfestival-organisator EBU. Volgens Oekraïne heeft Rusland de EBU-regels overtreden.

In de brief stelt de Oekraïense omroep dat de Russische zenders Channel One en VDTRK een spreekbuis zijn van het Kremlin en door de Russische regering worden ingezet als politieke propaganda. De zenders hebben voglens Suspilne desinformatie verspreid en journalistieke normen geschonden.

Een woordvoerder van de EBU liet donderdagochtend al weten dat Rusland ondanks de aanval op Oekraïne mag blijven meedoen aan het Songfestival. “Het Eurovisie Songfestival is een niet-politiek cultureel evenement dat landen verenigt en diversiteit viert door middel van muziek”, zei de woordvoerder.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!