Organisatie Songfestival officieel overgedragen aan Turijn
Bron: YouTube

Organisatie Songfestival officieel overgedragen aan Turijn

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De organisatie van het Eurovisie Songfestival is officieel overgedragen aan Turijn. Voorafgaand aan de loting voor de halve finales vond de traditionele sleuteloverdracht plaats. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft de sleutelbos overgedragen aan de Turijnse burgemeester Stefano Lo Russo.

De gemeente Rotterdam heeft geheel volgens traditie een eigen sleutel aan de bos toegevoegd. Aboutaleb kreeg de sleutelbos in januari 2020 van Tel Aviv, de gaststad van 2019. De enorme bos was de afgelopen twee jaar te bewonderen in de centrale ontvangsthal van het Rotterdamse stadhuis.

Na de overdracht van de sleutels wordt er geloot. Tijdens de loting wordt bepaald welke landen in welke halve finale zullen aantreden. De loting wordt niet gepresenteerd door de Songfestival-presentatoren, zoals in Rotterdam wel het geval was. Omroep Rai is nog in onderhandeling met de hosts.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!