Amanda Tenfjord - Griekenland
Bron: ERT

Amanda Tenfjord - Griekenland

Biografie

Amanda Tenfjord wordt geboren op 10 januari 1997 in Ioannina, Griekenland. Als Amanda Tenfjord, die eigenlijk Amanda Georgiadis heet, drie jaar is verhuist ze met haar familie naar het Noorse dorpje Tenfjord, dat later haar artiestennaam wordt. Op 5-jarige leeftijd begint Amanda met het volgen van pianolessen. Als tiener schrijft ze haar eerste liedjes. In 2014 brengt Amanda haar debuutsingle Run uit.

Op 18-jarige leeftijd start Amanda een medische opleiding. Ze doet ook mee aan verschillende muziekfestivals in Noorwegen, waarmee ze de aandacht trekt van een platenmaatschappij waarbij ze haar debuutalbum First Impression uitbrengt. In 2019 brengt zij het nummer Troubled Water uit, dat in 2020 door Netflix wordt gebruikt in de dramaserie Spinning Out met Kaya Scodelario in de hoofdrol.

Selectie

Via een open inschrijven kunnen artiesten zich met een nummer melden bij de Griekse selectiecommissie. Er worden 40 liedjes ingezonden door 26 verschillende artiesten. Amanda Tenfjord, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas en Lou Is schoppen het tot de top-5. Zij mogen hun plannen presenteren aan de commissie. Op 15 december 2021 wordt door Stefania, de Griekse inzending van 2021, bekendgemaakt dat Amanda Tenfjord in 2022 voor Griekenland mee zal doen aan het Eurovisie Songfestival.

Nummer

Amanda Tenfjord vertegenwoordigt Griekenland met het nummer Die Together.

Videoclip