Achter Het Lied - Vazhil: Vertrouwen in jezelf
Bron: EBU

Achter Het Lied - Vazhil: Vertrouwen in jezelf

Geschreven door Vera Verkooijen

In Achter Het Lied onderzoekt onze redacteur Vera waar de nummers van het Junior Songfestival nou precies over gaan. In deze editie staat de inzending van Oekraïne centraal: Vazhil van Olena Usenko. 

Olena Usenko is de veertienjarige zangeres die dit jaar op het podium staat voor Oekraïne tijdens het Junior Songfestival. Al vier jaar is ze bezig met haar zangcarrière, ze heeft zelfs al eens eerder meegedaan aan de voorrondes van het Junior Songfestival. Toen eindigde ze helaas als tweede, maar dit jaar was het raak. Met haar eigen geschreven lied Vazhil vertegenwoordigt zij haar land in Frankrijk.

Vazhil is een powerballad, die begint met een couplet over de vele kritiek die Olena als jonge zangeres al over zich heen heeft gekregen. Over hoe zwaar dat kan zijn, maar ook over hoe het haar geholpen heeft zichzelf te vinden. En dat is dan ook waar de rest van het nummer om draait: de kracht die zij uit het leven haalt. 

Ze zingt over alle kleine mooie momenten die je op een dag kunt tegenkomen en over hoe belangrijk het is daarvan te genieten. Over hoeveel kracht zij uit zichzelf haalt en over hoe ze nooit zal stoppen met het achterna gaan van haar droom. Een deel van die droom is natuurlijk het winnen van het Junior Songfestival, en of dat gaat lukken zien we op 19 december.