Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2012
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2012

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2012.

Op 6 oktober 2012 werd de finale gehouden van het Junior Songfestival. Met maar 1 punt verschil wist Femke te winnen met haar nummer Tik Tak Tik. Alessandro eindigde op de 2de plek. Het Junior Eurovisiesongfestival werd gehouden in ons eigen land. De finale vond plaats op 1 december 2012 in de Heineken Music Hall, dat nu AFAS Live wordt genoemd. Aan het einde van de puntentelling stond Nederland op de zevende plaats, met 69 punten. Anastasija Petryk uit Oekraïne ging er vandoor met de overwinning. 

Femke - Tik Tak Tik (1)

Na haar deelname aan het Junior Songfestival bleef Femke timmeren aan haar carrière. Op 8 maart 2013 werd haar volgende single, getiteld "Dan kies ik voor jou", uitgebracht. In 2016 acteerde Femke in de Disney Channel serie Just Like Me. Haar filmdebuut maakte ze in de film Elvy’s Wereld, So Ibiza. Op haar eigen YouTube kanaal vlogt de 21-jarige haar eigen leven. 

Alessandro - Una Chica Especial (2) 

Alessandro werd met 1 punt verschil 2de bij het Junior Songfestival. Zijn eerst volgende single heette Fuego.  Zijn single Fuego heeft 5 weken in de Tipparade gestaan van de Nederlandse Top 40. Op sociale media plaatste hij een 2021 versie van Una Chica Especial. Onder de artiesten naam Ales maakt hij nog steeds muziek. Zijn nieuwste nummer heet Friki. 

MainStreet - Stop The Time (3) 

Rein speelde in meerdere films, waaronder Stoorzender, Pestkop en muziekfilm Hart Beat. Ook wist hij een rolletje te krijgen in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. In het najaar van 2018 was Van Duivenboden een van de deelnemers aan het programma Boxing Stars. Daarmee won in de finale tegen Micheal Boogerd. In 2018 tot 2019 speelde hij ook Dolf Wega in de musical Kruistocht in Spijkerbroek. Sinds 2021 heeft hij een rolletje in Zapp Detective en Spangas de Campus. Eind november vorig jaar bracht hij het nummer SWIPE uit samen met Eurovisie finalist Stefania Liberakakis. 

De 21-jarige Nils studeert aan het conservatorium en is muziekproducent en dj. Na vijf jaar in de band Mainstreet te hebben gezeten was Nils klaar voor een nieuwe stap als artiest. Hij begon twee jaar geleden zijn dj-carrière onder de naam Neil Alexander. Samen met zijn broer Stijn is hij zijn eigen muzieklabel gestart. 

Owen Playfair deed in 2018 mee aan The Voice Of Holland. Hij eindigde in The Knockouts. Owen werkt op dit moment mee aan de musical Tina Turner als Raymond Hill, Ensemble en mag soms op als cover van Ike Turner.

Daan heeft zijn pad volledig anders bewandelt. Hij voetbalt bij GFC Goor. Daan volgt op dit moment de opleiding tot gymdocent aan de Hogeschool in Nijmegen. Ook werkt hij als Sales Assistent in een kledingzaak. 

Sterre - I’m Singing (4)

Na haar deelname studeerde ze aan de Lucia Marthas Instituut. Sterre is nog steeds actief als zangeres, danseres en actrice. Sterre speelt op dit moment Anna in de musical Spring Awakening. 

Melle - Dromen (5)

Melle heeft zijn zinnen nog steeds gezet op het maken van muziek. Hij heeft gestudeerd aan het conservatorium in Haarlem. Melle won samen met zijn band de Nobel Award. Ook wordt hij regelmatig gevraagd om op te treden bij radiozenders, zoals NPO Radio 2 en Radio Veronica.

Amy - Boom Boom (Halve Finale) 

Amy is nog steeds actief als zangeres. Op haar Instagram plaatst ze regelmatig zangvideo’s. Ook geeft ze zanglessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Amy heeft ook meegeschreven aan de inzending van Azerbaijan dit jaar! Ze schreef mee aan Mata Hari van Efendi. 

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!