Jan Smit reikt gezamenlijke cd finalisten Junior Songfestival uit

Jan Smit reikt gezamenlijke cd finalisten Junior Songfestival uit

Geschreven door Pieter Jongsma

De finalisten van het Junior Songfestival 2014 kregen zaterdag hun gezamenlijke cd uitgereikt van Jan Smit. De presentator deed dit als kick-off van het programma dat vanaf 25 augustus van start gaat bij AVROTROS. De officiële overhandiging vond plaats in aanwezigheid van fans, familieleden van de finalisten en onder andere oud winnaars Ralf Mackenbach (2009), Rachel (2011) en de tweeling Mylène & Rosanne (2013).

Jan Smit, presentator Junior Songfestival: "Na maanden van voorbereiding gaan we nu eindelijk bijna beginnen met het programma. Ik vind het ontzettend leuk dat ik ben gevraagd om de presentatie op me te nemen. Hierin worden mijn twee passies gecombineerd: muziek maken én presenteren. Bij het 'senior' Songfestival ben ik al een aantal jaar betrokken als commentator. Des te leuker om nu ook betrokken te zijn bij de junior versie."

De cd van het Junior Songfestival 2014 is vanaf 22 augustus verkrijgbaar in onder meer diverse platenzaken en speelgoedwinkels. Naast de individuele nummers van de finalisten bevat de verzamel-cd het gezamenlijk lied 'Connected', de nieuwste hit van het Junior Songfestival 2014, waarvan de videoclip al regelmatig op televisie te zien is geweest.

In samenwerking met de beste muziekproducers van Nederland, waaronder Jochem Fluitsma, Eric van Tijn en Tjeerd Oosterhuis, zijn alle zelfgeschreven nummers van de finalisten opgenomen in de studio. 
Tijdens de liveshows in september wordt bekend wie Nederland zal vertegenwoordigen bij de internationale finale, die op 15 november zal plaatsvinden in Malta.

Alle videoclips en veel meer (backstage) filmpjes zijn nu al te bekijken op juniorsongfestival.avro.nl.