Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2011
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2011

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2011. 

Rachel had de eerste halve finale gewonnen met het maximum van de punten, Joël had hetzelfde gedaan in de tweede halve finale. Zij waren dan ook de twee topfavorieten voor de eindoverwinning. Uiteindelijk wist Rachel met de winst ervan door te gaan. Ze kreeg van de vakjury, kinderjury en het publiek 12 punten. 

Het festival vond op zaterdag 3 december 2011 plaats in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Nederland trad als negende van dertien landen op. Nederland strandde uiteindelijk op de tweede plaats met 103 punten, na winnaar Georgië met 108 punten.

Rachel - Ik Ben Een Teenager (1) 

Rachel heeft na haar Junior Songfestival-periode een aantal nummers ingezongen. Ook kwam ze regelmatig langs bij de Kids Top 20. Rachel was samen met Laura Hussein onderdeel van het duo Hello August. In januari 2018 brachten ze hun debuutsingle Wrong Chick uit. Er werden daarna nog 2 andere singles uitgebracht. 

Op dit moment studeert de 23-jarige zangeres International Event Music and Entertainment Studies aan Fontys in Tilburg. Ook is ze nog actief als zangeres, songwriter en zanglerares. Op haar Instagram-account plaatst ze regelmatig nog zangvideo’s. 

Yassir - Beautiful (2) 

Hij heeft sinds zijn deelname aan het Junior Songfestival niet stilgezeten. Yassir verhuisde naar Londen en Los Angeles in de hoop het daar te maken als artiest. Hij mocht hier werken met Vada Nobles, een producer wie o.a. werkte met Rihanna en John Legend. Helaas ging het daar niet zoals Yassir gepland had en zette in Nederland Verhipt op, een evenementenorganisatie en muzieklabel. Onder artiestennaam Superyass maakt hij nu zijn eigen muziek. Zijn debuutsingle heet DJ.

Lidewei - Dit Is Wat Ik Wil (3)

Lidewei maakt op haar eigen Instagram nog een aantal zangvideo’s. Daarnaast volgt ze de opleiding Kunst & Economie in Utrecht. Door haar opleiding heeft ze stage kunnen lopen als productie stagiaire bij Koffietijd en 5 uur Live. 

Joel - Ik Denk Aan Jou (4)

Joel volgt de opleiding Media, Informatie en communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ondertussen werkt hij ook nog als barista bij De Bijenkorf.

Sera - Never Give Up (5)

Met artiestennaam Sera Noa treed Sera regelmatig nog op. Haar nieuwste nummer Author Of My Life is sinds eind augustus uit. De zangeres trad op bij Kerst met de Zandtovenaar, haar vader is zandtovenaar. In 2020 was ze de winnares van het televisieprogramma All Together Now. 

Polle - Music In My Heart (Halve Finale) 

Polle is nog steeds actief als muzikant. In 2012 bracht hij als singer-songwriter zijn eerste CD uit. In 2013 werkt hij mee aan het programma ‘Jong Talent in Muziek’ van de NTR, kreeg een masterclass van Wouter Hamel, en trad op met het Metropole Orkest. 2 jaar later begon hij een studie aan het Rock City Institute in Eindhoven. Sinds 2016 is Polle ook actief als invaller bij The Dirty Dadies. Sinds 2017 is hij ook sound-designer voor filmbedrijven waarbij hij de muziek onder reclamefilms componeert. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op met zijn eigen band NOWA en draait hij full-time mee met de band The Overslept. 

Noah - Twitter Queen (Halve Finale) 

Noah is niet meer Twitter-queen, maar een echte Instagram-queen. Op Instagram heeft ze ongeveer 18.000 duizend volgers en plaatst ze veel foto’s. Af en toe maakt ze nog eigen muziek of covers op haar sociale media. 

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!