Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2009
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2009

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2009.

Het Junior Eurovisie Songfestival 2009 werd georganiseerd in Kiev. De winnaar werd met 121 punten onze eigen Ralf. Hij won het programma met het nummer Click Clack. 

Ralf - Click Clack (1) 

Ralf heeft al meer dan 8 jaar zijn tapschoenen niet meer aangeraakt en staan ergens te verstoffen in zijn huis. Na zijn deelname heeft hij meegedaan aan televisieprogramma’s zoals Sterren Springen, Killer Karaoke en Sterren dansen op het ijs. Als producer werkt hij met een aantal andere mensen onder de naam “Sainte Marie”. Hij is nu bezig met piano spelen en schrijft veel muziek als hobby. 

Na het behalen van zijn Bachelor of Science in toegepaste natuurkunde, koos hij ervoor om een master te doen in kernfusie. Hij heeft hierdoor stage kunnen lopen in Japan. Ralf is nu ingenieur en promovendus aan de TU Eindhoven.

Bram - Ik Wil Rocken (2) 

De jongen die tweede werd had iedereen een stiekeme crush op. Met zijn bruine krulletjes wilde hij heel graag rocken. Tegenwoordig rockt hij niet meer, maar hij zingt nog wel. Hij heeft onder andere het nummer A Long Way ingezongen voor de artiest Saco. 

Cheyenne & Mayleen - Druk (5)

Cheyenne is cum laude afgestudeerd aan muziektheater op Codarts hogeschool voor de kunsten in Rotterdam. Vervolgens is ze gaan doorstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam, hoofdvak zang/ docent muziek. Tijdens haar middelbare school volgde Cheyenne de vooropleiding aan Lucia Marthas Institute of Performing Arts. Daarnaast speelt ze accordeon en piano. Het meest recente wat Cheyenne heeft gedaaan is de musical Lazarus. 

Mayleen heeft een ander pad gevolgd. Na haar studie Audiovisuele vormgeving is Mayleen begonnen met haar studie Dokterassistente. In de afgelopen coronatijd heeft ze veel coronatesten afgenomen als werk. 

Raigny - Verliefd (Halve Finale)

Raigny heeft meegedaan aan The Voice Of Holland en is gekomen tot de Battles. Raigny werkt ook als medewerker in de bediening. Raigny is getrouwd met zijn vrouw Maria. De zanger vlogt zijn avonturen voor zijn eigen YouTube kanaal. 

Isaura - Dit Is Mijn Kans (Halve Finale)

Isaura volgde de opleiding Muziektheater aan Fontys Hogeschool. Ze speelde Cooley in Anyone Can Whistle en Sister Chantelle in Bare. Tegenwoordig speelt ze in The Sound Of Music waar ze Swing is. 

Carlijn & Merle - Verboden Toegang Tot Je Hart (Halve Finale) 

Carlijn en Merle zijn nog steeds dikke vriendinnen. Als Carlijn & Merle maken ze covers, maar ook hun eigen muziek. Het laatste nummer die is uitgebracht heet Humaan. Carlijn is ook nog fotograaf en grafisch ontwerper. 

Arletta - Laat Mij Nou Maar (Halve Finale)

Arletta deed haar vooropleiding aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts en studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in jazz/musical/dans. Arletta speelde in de musicals SKY, de 3D-musical en De Bodyguard. Ze danste in de Dinnershow Villa Thalia en op tv bij The Voice of Holland 2018 en 2019, RTL Late Night met Danny de Munk. Daarnaast is ze model voor Nike, Converse, Tommy Hilfiger, Marlies Dekkers en Hunkemöller.

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!