Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2007
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2007

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2007. 

Het Junior Songfestival 2007 was de vijfde editie van het Junior Songfestival in Nederland. Er waren tien deelnemers verdeeld over twee halve finales en één finale. De winnaars waren Lisa, Amy en Shelley, met het nummer "Adem in, adem uit".

Het Junior Eurovisie Songfestival 2007 vond plaats in ons eigen land. Sipke Jan Bousema en Kim-Lian van der Meij presenteerden het festival. Wit-Rusland ging er vandoor met de winst. Lisa, Amy en Shelley eindigden op de 11de plek. 

Lisa, Amy en Shelley - Adem in, Adem uit (1) 

We hoeven je denk ik niet uit te leggen hoe het nu met Lisa, Amy en Shelley gaat. Sinds 2014 gaan ze door het leven als groep OG3NE. Ze deden mee aan The Voice Of Holland en vertegenwoordigden Nederland op het songfestival in 2017. De rest is natuurlijk geschiedenis! 

Zanna - Zeg Me Wereld (2)

Zanna, het rustige blonde meisje achter de piano, maakt vandaag de dag nog steeds muziek. Haar artiestennaam is Tales. Ook is ze werkzaam als supermodel en bevindt ze zich daardoor vaak in New York. 

Démira - Ik Wil Rocken (4)

Démira wilde in 2007 rocken en dat doet ze nu nog steeds. In 2014 bracht ze haar debuut EP Indigo uit. Nu een aantal jaren later heeft ze al meerdere nummers op haar naam staan, mocht ze optreden voor het Koninklijk huis en komt ze regelmatig langs bij radiozender Kink. In de zomer van 2013 was ze te zien en te horen in het televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. In 2020 en 2019 stond ze ook in de FMH 500. Een lijst met de knapste vrouwen van Nederland. 

Jelle - Ik Ben Verliefd (5) 

Jelle is inmiddels al 28 jaar oud. Hij is niet meer actief in de muziekwereld. Hij heeft de studio afgerond Media en entertainment management. Je zou Jelle eventueel kunnen herkennen van het AD. Jelle is op dit moment actief als verslaggever & presentator.

Gaia - Zingen is leven (Halve Finale) 

Na Gaia haar Junior Songfestival avontuur mocht ze mee met de Kinderen Voor Kinderen theatertour als vocalist en danseres. In 2013 was de zangeres backingvocalist van Robin Thicke tijdens de MTV EMA’s in de Ziggo Dome. Vervolgens maakte ze een stap naar de musical Dreamgirls en daarop volgend The Bodyguard.

In 2015 deed ze mee met de talentenjacht The Voice Of Holland. In 2016-2019 schreef zij geschiedenis door als eerste actrice zowel de rol van kleine als grote Nala te hebben gespeeld. Na drie jaar Nala in Nederland vertolkte zij in het najaar van 2019 de rol op West End, Londen. Tegenwoordig speelt ze Alline en is ze cover van Tina in de Tina Turner musical. 

Serge en Dion - Jij Hoort Bij Ons (Halve Finale) 

Serge heeft afgelopen september zijn eerste debuut-EP uitgebracht. De EP heet Spectrum en bevat 3 nieuwe liedjes. Serge blijft de jaren daarna actief als acteur. Zo heeft hij onder andere een hoofdrol gespeeld in de serie VRijland, Nieuwe Tijden en een gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Tegenwoordig is hij werkzaam als trainingsacteur bij agressietrainingen. Dion volgt een opleiding op de sportacademie. 

Cher - Switch (Halve Finale) 

Cher is van alle markten thuis. Ze is tegenwoordig zangeres, danseres, actrice en model. Ook is ze begin februari van dit jaar bevallen van een meisje genaamd Teddy. Cher heeft o.a. gewerkt als achtergrondzangeres bij de tour van zanger Tommie Christiaan. Cher zou in 2020 mee hebben gewerkt als Backing Vocal & Dancer bij Stephania die meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Helaas gooide corona roet in het eten. 

Stephanie - Switch (Halve Finale)

In 2014 studeerde Stephanie af aan het HBO van Lucia Marthas Institute for Performing Arts als Uitvoerend Artiest en Docent Dans. Stephanie speelde onder andere in de musical Mamma Mia. Ook werkte ze als professioneel stemactrice mee aan diverse (animatie) tv-series en films. Daarnaast is zij leadzangeres van de coverband ‘The Recipe’ waarmee zij sinds 2017 door heel Nederland tourt. Stephanie deed ook mee aan The Voice Of Holland 7. 

Jewel - Switch (Halve Finale)

Ook Jewel is actief als zangeres en danseres. Jewel zat in de jury bij All Together Now en trad op bij de Christmas Show in de Ziggo Dome. Ze is ook model bij Miljoenenjacht als koffermeisje. 

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!