Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2004
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2004

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2004. 

2004 staat ook wel bekend als de pijnlijke uitslag. Presentatrice Angela Groothuizen heeft tijdens de 1e halve finale een fout gemaakt bij het noemen van de uitslag. Zij noemde per ongeluk Klaartje & Nicky als winnaars, terwijl deze volgens de uitslag niet door mochten naar de grote finale. Om de kinderen niet teleur te stellen, heeft de AVRO besloten dat zowel de officiële winnaars van de 1e en 2e halve finale als ook Klaartje & Nicky door mochten naar de grote finale. 

Nicky en Klaartje waren de winnaars van dat jaar. Tijdens de grote finale in Noorwegen eindigde Nederland op de 11e plek met 27 punten. Spanje ging er vandoor met de winst. María Isabel wist met haar nummer Antes muerta que sencilla 171 punten te behalen en eindigde ver bovenaan het scorebord. 

Nicky en Klaartje - Hij Is Een Kei (1)

Het hysterische duo Nicky en Klaartje wonnen het songfestival en waren de allerbeste vriendinnen, maar de meiden zijn na hun middelbare school allebei een eigen weg ingeslagen, dus veel contact hebben ze niet meer.

Klaartje (27 jaar) gaat nu sinds haar middelbare door het leven als Claire. Het heeft níets met het Junior Songfestival te maken, maar om iets volwassener te zijn. Claire is afgestudeerd als documentairemaker en scenarioschrijver. Tegenwoordig is ze Freelance Creative Writer en kan je haar vragen voor allerlei klussen op haar eigen website. 

Nicky (26 jaar) studeert economie en werkt in een callcenter. In februari 2020 ging ze op wereldreis, maar corona gooide roet in het eten. Nu is ze weer op pad gegaan en zit ze in Griekenland. 

Anouk - Over En Uit (2) 

Anouk eindigde op de tweede plek met haar zelfgeschreven nummer Over en uit. Haar muziekcarriere was zeker niet over en uit voor haar. Onder de artiestennaam Anuka maakt ze nog steeds muziek. Lang werkte ze voornamelijk achter de schermen voor o.a. JeBroer en zong ze nummers in. Haar nieuwe nummer My Money is sinds begin september uit. 

Danny - Van Zingen Word Ik Blij (3)

Danny heeft een heel ander pad ingeslagen. Hij is verkoopmedewerker voor een online fietsenwinkel. Ook volgt hij een Sportmanagement en marketingmanagement opleiding op het gebied van sport. Van Zingen werd hij zeker blij, maar hij doet er helaas niks meer mee in de toekomst. 

Shakira - Dansen In Afrika (4) 

Shakira ging dansend naar Afrika met haar nummer Dansen in Afrika. Na haar Junior Songfestival periode zong ze nummers in voor RTL X-Factor, SBS Popstars, SkyRadio, NPO 3FM en NPO Radio 2. Ze trad ook regelmatig op met bands die Christelijke liedjes zingen op o.a. Opwekking. Al een tijdje is ze stil op sociale media. 

Four Flying Elements - Zo Is Het Leven (Halve Finale) 

Ajay Mahabir heeft samen met zijn vrouw Nancy 3 kinderen op de wereld gezet. Als artiestennaam Freak maakt hij zijn eigen instrumentale muziek. 

Jesse Bonger uit de Four Flying Elements drumt nog steeds. Hij heeft Drums gestudeerd aan Het Utrechts Conservatorium. Tegenwoordig drukte hij bij Rootsriders & Royal Roots Band. Ook is hij Back Office Manager bij een kledingzaak. 

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!