Johnny Logan (Ierland) - 1987
Bron: YouTube

Johnny Logan (Ierland) - 1987

Biografie

Johnny Logan wordt geboren op 13 mei 1954 in Frankston, Australië. Zijn vader is de bekende Iers-Australische zanger Patrick O'Hagan. Het gezin verhuist terug naar Ierland als Johnny, die eigenlijk Seán Patrick Michael Sherrard heet, drie jaar oud is. Op 13-jarige leeftijd componeert hij zijn eerste liedje.

In 1979 doet de zanger mee aan de Ierse nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival in Israël, maar met het nummer Angie eindigt hij op de derde plaats. In 1980 doet hij een nieuwe poging en wint hij met What’s Another Year de Ierse voorronde en vervolgens het Eurovisie Songfestival.

Selectie

De Ierse publieke omroep RTÉ organiseert op 8 maart 1987 hun jaarlijkse nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Negen acts nemen het tegen elkaar op. Johnny Logan is zeven jaar na het winnen van het Eurovisie Songfestival van 1980 weer één van de deelnemers. De winnaar wordt bepaald door een vakjury. Johnny krijgt 114 punten en wint daarmee het Ierse nationale Songfestival.

Nummer

Johnny Logan heeft Hold Me Now zelf geschreven en gecomponeerd. Het Songfestival-nummer is geproduceerd door de Ierse componist Bill Whelan. In Hold Me Now bezingt de zanger hoe zijn geliefde hem verlaat voor iemand anders. Hij vraagt haar om hem met goede herinneringen achter te laten.

Optreden