Johnny Logan (Ierland) - 1980

Johnny Logan (Ierland) - 1980

Biografie

Johnny Logan wordt geboren op 13 mei 1954 in Frankston, Australië. Zijn vader is de bekende Iers-Australische zanger Patrick O'Hagan, die tijdens de geboorte van Johnny op tournee is. Het gezin verhuist terug naar Ierland als Johnny, die eigenlijk Seán Patrick Michael Sherrard heet, drie jaar oud is.

In Ierland leert Johnny gitaar spelen en op 13-jarige leeftijd componeert hij zijn eerste liedje. In 1978 brengt Johnny zijn eerste single uit. Een jaar later, in 1979, doet de zanger mee aan de Ierse nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival in Israël, maar met het nummer Angie eindigt hij op de derde plaats.

Selectie

Op 9 maart 1980 nemen acht acts het tegen elkaar op in de nationale finale van Ierland voor het Eurovisie Songfestival in Den Haag, Nederland. Johnny Logan doet een nieuwe poging om zijn vaderland te mogen vertegenwoordigen. Tien regionale jury’s bepalen de winnaar. Johnny wordt met 40 punten uitgeroepen tot winnaar. De Britse zanger Peter Beckett eindigt met 21 punten op de tweede plaats.

Nummer

What’s Another Year is geschreven en gecomponeerd door Shay Healy. Er wordt vaak gedacht dat What’s Another Year gaat over een man die wacht tot het meisje van zijn dromen verliefd op hem wordt, maar Healy schreef het nummer over de pijn van zijn vader Seamus na het overlijden van zijn vrouw Máirín.

Optreden