Muziek Releases: Jan Smit, Eden Alene, UNITY & Lesley Roy
Bron: NPO / Koers von Cremer

Muziek Releases: Jan Smit, Eden Alene, UNITY & Lesley Roy

Geschreven door Daniël Schalk

Twee keer per maand maakt Songfestival Update een selectie van de opvallendste muziek releases.

Jan Smit - Zolang Je Bij Me Bent

Jan Smit is éindelijk terug met nieuwe muziek! Na en afwezigheid van bijna drie jaar heeft de presentator van het Eurovisie Songfestival 2021 vandaag zijn gloednieuwe nummer Zolang Je Bij Me Bent uitgebracht. De single is de voorloper van een gloednieuw album, dat later dit jaar zal verschijnen.

UNITY - We Staan Aan

Het is bijna één jaar geleden dat de meidengroep UNITY de Nederlandse voorronde voor het Junior Eurovisie Songfestival won. Een mooie gelegenheid voor een nieuwe single van de vier meiden, genaamd We Staan Aan. Het nummer gaat over het afgelopen coronajaar en dat het nu tijd is voor feest.

Eden Alene - לקום

Met het nummer Set Me Free werd de Israëlische inzending Eden Alene afgelopen mei 17de in Rotterdam. Nu is daar de opvolger van Set Me Free, het Hebreeuwstalige lied לקום. Eden schrijft op Instagram dat ze een jaar lang aan de single heeft gewerkt. “Dit lied en ik zijn samen geëvalueerd”, zegt ze.

Anna Grigorian - Fantasie

In 2011 deed de toen 11-jarige Anna een poging om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival, maar in de nationale finale werd zij tweede. Het was daarna even stil rond Anna, maar in 2020 maakte ze haar comeback met Is Dit Love? Haar nieuwste nummer heet Fantasie.

Lesley Roy - I'll Be Fine

I'll Be Fine is de opvolger van Maps, waarmee Lesley Roy afgelopen mei Ierland vertegenwoordigde. Het lukte Lesley met Maps niet om de finale te halen, maar ze is niet bij de pakken neer gaan zitten. In haar nieuwe nummer zingt ze dat - als ze de hele nacht danst - alles goed met haar komt, gelukkig maar!