Muziek Releases: Måneskin, Duncan Laurence & Sunstroke Project
Bron: EBU

Muziek Releases: Måneskin, Duncan Laurence & Sunstroke Project

Geschreven door Daniël Schalk

Twee keer per maand maakt Songfestival Update een selectie van de opvallendste muziek releases.

Måneskin & Iggy Pop - I Wanna Be Your Slave

Songfestival-winnaar Måneskin slaat de handen ineen met rocklegende Iggy Pop voor een nieuwe versie van I Wanna Be Your Slave. Het lied werd door Måneskin twee maanden voor het Songfestival uitgebracht, maar werd na hun winst een grote hit. Vandaag lanceerde Måneskin met Iggy Pop een nieuwe versie.

Sunstroke Project - Cosa Nostra

De Moldavische inzending Sunstroke Project (2010 & 2017), vooral bekend van de meme rond de solo’s van saxofonist Sergey Stepanov in hun Songfestival-nummer Run Away, heeft een heerlijk zomers nummer uitgebracht. Ook in hun nieuwe nummer Cosa Nostra zitten weer de nodige saxofoon solo’s.

Netta & Little Big - Moustache

Netta is samen met Little Big (2020) de studio ingedoken voor het knotsgekke zomernummer Moustache. Het nummer gaat over vrouwen met snorren. Netta speelt de hoofdrol in de bijbehorende videoclip, waarin zij op het strand de snor steelt van een andere vrouw om haar kleine snorretje te verbergen.

Blas Cantó & Echosmith - Americana

Drie maanden geleden eindigde de Spaanse inzending Blas Cantó in de finale op een teleurstellende 24ste plaats, maar Blas is niet bij de pakken neer gaan zitten. Samen met de Amerikaanse band Echosmith heeft hij het zomerse Americana uitgebracht, iets totaal anders dan zijn Songfestival-lied Voy A Quedarme.

Duncan Laurence & Wrabel - Back To Back

Duncan Laurence heeft samen met de Amerikaanse muzikant Wrabel het officiële anthem voor Pride Amsterdam gemaakt. Het nummer Back To Back gaat over twee mensen die na een ruzie in bed met hun ruggen naar elkaar toe liggen en elkaar vragen stellen over liefdesverdriet en de afstand tussen hen.