Achter het lied - Zitti E Buoni: wij zijn anders dan zij
Bron: EBU

Achter het lied - Zitti E Buoni: wij zijn anders dan zij

Geschreven door Vera Verkooijen

Ongeveer een week geleden kwam Italië binnen in de top 5 van de bookmakers. Na hun eerste repetitie bleek al snel dat Måneskin met een goede reden naar het Songfestival is gestuurd. Het nummer Zitti E Buoni is rauw en krachtig, in zowel muziek als lyrics.

Zitti E Buoni betekent Hou je kop en wees stil en werd oorspronkelijk geschreven met andere lyrics. Toen het nummer mee deed aan de Italiaanse voorronde, was het een stuk grover en minder genuanceerd. Door de regels van het songfestival moesten een aantal lyrics met scheldwoorden aangepast worden, en het nummer wat ingekort.

Het nummer is een feest voor iedereen die zich buitenstaander voelt, want Zitti E Buoni is ervoor gemaakt hen een stem te geven. Måneskin roept met hun nummer op om trots te zijn op je eigen uniekheid en deze te tonen aan de buitenwereld: "Het maakt niet uit wat er gezegd wordt, wij zijn anders dan zij zijn."

Italië heeft als een van de weinige landen rock naar het podium gestuurd, wat de band een unieke aanwezigheid maakt. Één ding is zeker, of ze nu winnen of niet, het wordt gegarandeerd een goed optreden.

Måneskin is als 24e aan de beurt tijdens de finale van het songfestival.

Hoor jij iets anders in de teksten? Praat mee in onze Facebook-groep!