Achter het lied - Tout L'Univers: opstaan na het vallen
Bron: EBU

Achter het lied - Tout L'Univers: opstaan na het vallen

Geschreven door Vera Verkooijen

Gedurende de Songfestival-week neemt Vera de favorieten onder de loep. Waar gaan hun liedjes over? Elke dag bespreekt zij één nummer, vandaag Tout L'Univers van Gjon's Tears (Zwitserland).

Een van de favorieten van dit jaar is de Zwitserse Gjon’s Tears met zijn nummer Tout L’Univers. Vanaf het moment dat het nummer gepresenteerd was, staat het Arcade-achtige nummer hoog op de lijst bij de bookmakers. Na een moeilijke tweede repetitieronde, zakte hij wat af, maar hij weet weer terug te kruipen en staat vanaf vandaag weer in de top 5. 

Tout L’Univers werd eerst in het Engels geschreven, waarbij de titel Ground Zero werd gekozen. Gjon besloot dat hij het gevoel van het nummer beter in het Frans zou kunnen overbrengen, maar voor Ground Zero is er in het Frans niet écht een goede vertaling. Om die reden heeft Gjon gezocht naar zijn eigen woorden om het gevoel van het nummer over te brengen. 

Want het gevoel van het nummer is een heftige. Tout L’Univers gaat over het opbouwen nadat alles vernietigd is. Het gaat over het opstaan nadat je gevallen bent en over het groeien door wat er in het verleden gebeurd is. Volgens het nummer is liefde daarvoor de belangrijkste factor. Liefde tussen mensen, liefde voor anderen en liefde voor jezelf. 

Hoe dan ook is het nummer prachtig en gaat Gjon, als hij het gevoel goed kan overbrengen tijdens de tweede halve finale, veel indruk maken en zeker wat tranen laten rollen. Gjon's Tears is als 16e aan de beurt. 

Heb jij een andere betekenis bij het nummer gevonden? Praat met ons mee in onze facebookgroep!