Achter het lied - El Diablo: verleid worden zonder dat je het weet
Bron: EBU

Achter het lied - El Diablo: verleid worden zonder dat je het weet

Geschreven door Vera Verkooijen Laatste update:

Gedurende de Songfestival-week neemt Vera de favorieten onder de loep. Waar gaan hun liedjes over? Elke dag bespreekt zij één nummer, vandaag El Diablo van Elena Tsagrinou (Cyprus).

Elena Tsagrinou bracht Cyprus in de afgelopen week plots in de top 5 kanshebbers bij de Bookmakers. Haar nummer heeft veel losgemaakt in haar land, waar het christelijke geloof een grote basis heeft. Een nummer over de duivel! Dat gaat te ver! Kijkend naar een letterlijke vertaling, zijn er inderdaad veel verwijzingen naar de duivel, maar muziek, kunst, is bijna altijd metaforisch. 

En zo ook, volgens Elena, El Diablo. Voor haar gaat het nummer over het hebben van een ongezonde relatie. Veel mensen zullen haar vergelijking met de duivel hier dan ook herkennen in een relatie die zij ooit gehad hebben. Het is het constante weten dat iets of iemand slecht voor je is, maar er niet mee kunnen stoppen. Verleid worden, zonder dat je weet dat dat gebeurt. 

Elena heeft zelf al eerder aangegeven dat voor haar emotie het belangrijkste is om goed over te kunnen brengen. Ze haalt haar emotie voor dit nummer uit een ongezonde relatie met haar eerdere werk. Een werk dat haar te veel tijd en energie kostte en waar zij bijna aan onderdoor ging. 

El Diablo is een krachtig nummer over het vastzitten in een relatie die niet goed voor je is, en dat hoeft niet een relatie met een ander mens te zijn, dat kan ook met jezelf of met je werk zijn. Gelukkig maar dat Elena nu werk heeft gevonden waar ze van geniet, en waar ze mee op het Eurovisie Podium staat om haar land te vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. Want haar nummer is verleidelijk, maar dan op de goede manier. 

Heb jij een ander idee bij dit nummer? Laat het ons weten en praat mee in onze facebookgroep!