Songfestival-week vanavond officieel van start met openingsceremonie
Bron: Songfestival Update

Songfestival-week vanavond officieel van start met openingsceremonie

Geschreven door Daniël Schalk

De week van het Songfestival wordt vanavond traditiegetrouw geopend met de openingsceremonie. De artiesten betreden vanavond de turquoise loper in de Cruise Terminal in Rotterdam. Alleen de Australische inzending Montaigne is er niet bij. Vanwege een reisverbod kon zij niet naar Nederland komen.

De loper is dit jaar turquoise, de kleur van hoofdsponsor Moroccanoil. De inzendingen arriveren vanaf 18:00 uur per boot bij de Cruise Terminal, waar zij worden opgewacht door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De ceremonie wordt gepresenteerd door Koos van Plateringen en Fenna Ramos.

De openingsceremonie is de enige activiteit voor de inzendingen vandaag. Er wordt niet gerepeteerd op het podium in Ahoy. De repetities gingen zaterdag 8 mei van start. Alle inzendingen hebben nu twee keer op het podium gestaan. Morgen wordt de eerste halve finale in zijn geheel twee keer gerepeteerd.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!