Correspondent België: ‘Ook de tweede repetitie ging goed’
Bron: VRT / Zeb Daemen

Correspondent België: ‘Ook de tweede repetitie ging goed’

Geschreven door Jolien Weuts Laatste update:

België-correspondent Jolien volgt Hooverphonic in aanloop naar het Songfestival.

Vandaag heeft Hooverphonic hun tweede repetitie gehad in Rotterdam Ahoy. Veel veranderingen waren er niet, maar dat was ook niet echt nodig. Het lijkt erop dat ze helemaal klaar zijn voor de halve finale van volgende week. 

De tweede repetitie ging zeer goed, maar dat was ook wel te verwachten. Net zoals de eerste was het vocaal sterk en Geike was al beter ingespeeld op de camera. Er zijn een paar close - ups van de muzikanten toegevoegd en ook de achtergrond is een beetje aangepast. Hierdoor word het bandgevoel waar Alex het over had voor de repetities meer in beeld gebracht omdat ze nu meer in beeld zijn. Ook het shot waar de achtergrond zangeres mee met Geike in beeld komt is een beetje aangepast. Het is nu iets minder duidelijk wat er gebeurt dus ik hoop dat ze dit nog eens herbekijken en aanpassen. Als de zin ‘Don’t you ever dare to wear my Johnny Cash T shirt’ gezongen wordt kijkt Geike dreigend in de camera waardoor je je als kijker wel aangesproken voelt. Er zullen waarschijnlijk nog wel een paar kleine dingen worden aangepast, maar zoals het er nu uitzag, was het ook al zeer goed.

Het optreden zoals het nu was zou perfect zo in de live show kunnen uitgezonden worden. Of ze nu doorstoten naar de finale of niet, ik denk dat we trots mogen zijn op wat Hooverphonic neerzet. Het is een vocaal sterk optreden en het is helemaal Hooverphonic. Als er iets is dat we konden verwachten van hun deelname was het wel deze act. Het is misschien niet de beste of meest actieve act dit jaar, maar het totaal plaatje past helemaal bij de band en het lied. Ik heb online heel wat negatieve commentaren gelezen de afgelopen dagen en dat vind ik erg jammer. Gaan we hiermee winnen? Nee hoogstwaarschijnlijk niet, maar we moeten onze artiest toch blijven steunen. Het is duidelijk dat zowel de VRT als Hooverphonic en het team veel werk en tijd hebben gespendeerd aan het zo goed mogelijk neerzetten van hun act. Het liefst zouden we dit natuurlijk bekroond zien met een plek in de finale, maar zelfs als ze niet door gaan is dit optreden zeker niet iets om ons voor te schamen. Ik ben alvast zeer blij met dit optreden ongeacht van het resultaat dat ze zullen halen. 

Persconferentie

Tijdens de persconferentie liet Alex weten dat ze het bandgevoel versterken door vooraf grappen te maken. Vooral om de moppen van de drummer moeten ze erg lachen. Geike probeert zich hier meestal voor af te zonderen zodat ze zich volledig kan concentreren. Door grappen te maken kunnen ze ook relaxen wat ook belangrijk is zodat ze niet te nerveus overkomen. Ze hebben ondertussen ook Rotterdam een beetje kunnen verkennen en Geike zou zelfs wel in Rotterdam willen wonen. Voor Raymond worden alle verwachtingen over een songfestival deelname zeker ingelost. 

Hij kijkt al meer dan 40 jaar en het is eigenlijk helemaal zoals hij verwacht had dat het zou zijn. Het feit dat ze de act zijn  met het meeste ervaring, geeft hen wel een beetje extra druk omdat iedereen verwacht dat ze het goed gaan doen omdat ze al zo veel ervaring hebben. Het voordeel hieraan is dat ze geleerd hebben dat als er iets mis gaat, je daar niet te lang moet blijven bij stil staan. Veder gaf Alex ook nog aan dat ervaring niet het belangrijkste is, het gaat om de energie die je overbrengt.