Stefania ‘vliegt’ tijdens Songfestival-act
Bron: EBU / Chantal Antonides

Stefania ‘vliegt’ tijdens Songfestival-act

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlands-Griekse Stefania ‘vliegt’ tijdens haar act. Maandag om 12:00 uur had Stefania, die Griekenland vertegenwoordigt met Last Dance, haar eerste repetitie. Head of Contest Twan van de Nieuwenhuijzen verklapte vorige maand dat Stefania op het podium iets zou gaan doen dat ‘nog nooit is gezien’.

Stefania loopt over een onzichtbare trap terwijl achter haar een geanimeerde stad te zien is, waardoor het lijkt alsof zij vliegt. Dit wordt gerealiseerd doormiddel van een green screen-effect. Ook de lichamen van de dansers zijn op deze manier onzichtbaar gemaakt, waardoor je alleen kleren ziet bewegen.

De staging van Griekenland toont veel overeenkomsten met de videoclip van Last Dance, waarin Stefania op een zwart paard over Griekenland heen vliegt. De verwachting was dat Stefania misschien letterlijk door Rotterdam Ahoy heen zou vliegen, maar het resultaat is een fictieve vlucht door een geanimeerde stad.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!