Stefania geeft spetterend optreden tijdens Jury Show
Bron: EBU / Andres Putting

Stefania geeft spetterend optreden tijdens Jury Show

Geschreven door Daniël Schalk

De Utrechtse Stefania heeft vanavond opgetreden voor de internationale vakjury’s. Het optreden van de Griekse inzending verliep erg goed. Vanmiddag tijdens de eerste Dress Rehearsal voor de tweede halve finale werkte het green screen niet goed, maar deze technische problemen waren vanavond verholpen.

Stefania loopt in haar optreden over een onzichtbare trap terwijl achter haar een geanimeerde stad te zien is, waardoor het lijkt alsof zij net als in haar videoclip vliegt. Dit wordt gerealiseerd doormiddel van een green screen-effect. Ook de lichamen van de dansers zijn op deze manier onzichtbaar gemaakt.

De Jury Show is erg belangrijk. 50 procent van de stemmen komt van het publiek en de andere 50 procent van de vakjury’s, die altijd een avond voorafgaand aan de liveshow al hun punten geven. Stefania staat er in de peilingen goed voor. De bookmakers zijn er zeker van dat Griekenland de finale haalt.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!