Eric en Janina hebben tickets voor Songfestival: ‘Dagen slecht geslapen’

Eric en Janina hebben tickets voor Songfestival: ‘Dagen slecht geslapen’

Geschreven door Daniël Schalk

De ruim 30.000 tickets voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy zijn vandaag om 12:00 uur in de verkoop gegaan. Songfestival-fans Eric Oosterom en Janina van Eersel is het gelukt om tickets te bemachtigen. “Ik heb dagen slecht geslapen, ik was zó nerveus”, vertelt Eric, die tickets heeft voor alle drie de liveshows van het Songfestival in Nederland, via de telefoon tegen Songfestival Update.

“We waren met z’n vieren en we hadden ongeveer 20 sessies open staan. Binnen 10 minuten hadden we kaartjes voor alle drie de shows”, vertelt Eric. Hij had er alles voor over om kaartjes te scoren. “Het is het leukste wat er is. Wij zijn al een aantal keer in het buitenland geweest, dit wordt nu de negende keer. Ondanks dat je het op televisie het beste ziet, is de beleving in de zaal het leukst.”

‘Hoop al opgegeven’

De in Rotterdam geboren Janina heeft ook tickets voor drie shows: voor twee Family Shows en de liveshow van de tweede halve finale. “We zaten vanaf 10:00 uur met twee computers aan en meerdere vensters open, om een beetje kans te hebben. Als het dan lukt, dan gaat je hart sneller kloppen.” Janina móest erbij zijn. “Het is nu eindelijk een keertje in Rotterdam, mijn geboortestad.”

Het was lange tijd onzeker of er publiek bij mocht zijn in Rotterdam Ahoy, maar een week geleden hakte het kabinet de knoop door: er is tóch publiek welkom bij het Songfestival. “Ik had de hoop al een beetje opgegeven, zeker omdat de versoepelingen van de coronamaatregelen werden uitgesteld. Ik zag het eigenlijk gebeuren dat we gewoon voor de buis zouden zitten”, zegt Janina.

‘Eigenlijk kan het niet’

Uitvoerend producent Sietse Bakker van het Eurovisie Songfestival 2021 benadrukte eerder al dat de beslissing nog door het kabinet kan worden teruggedraaid als het aantal besmettingen van mensen met het coronavirus in Nederland flink stijgt. “Het verbaast mij dat ze het hebben goedgekeurd en ik hou er wel een beetje rekening mee dat ze zeggen: ‘sorry, we gaan het toch niet doen’”, zegt Eric.

De ziekenhuizen in Rotterdam hebben gisteren een brandbrief gestuurd naar burgemeester Ahmed Aboutaleb, omdat zij geen eventuele extra zorg kunnen leveren aan bezoekers van het Songfestival. “Ik wil heel graag heen, maar ik snap als ze zouden zeggen dat ze het niet kunnen doen met publiek erbij. Ik zou er wel van balen, maar ik ben ook realistisch, want eigenlijk kan het niet”, besluit Eric.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!