Nieuwe Songfestival-tickets vandaag in de verkoop
Bron: AVROTROS

Nieuwe Songfestival-tickets vandaag in de verkoop

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vandaag gaan er weer nieuwe tickets voor het Eurovisie Songfestival in de verkoop. Om 12:00 uur start de tweede verkoopronde. Via de officiële verkoopkanalen tickets.songfestival.nl (voor Nederland) en www.eurovision.tv (internationaal) worden wederom kaarten voor in totaal negen shows verkocht.

Afgelopen dinsdag werd bij de loting bepaald welke landen in welke halve finale zullen aantreden. “Na de officiële loting is duidelijk welke landen in welke Semi-Final aantreden. We bieden mensen nu opnieuw de kans om kaarten voor een van de shows te bemachtigen”, zegt executive producer Sietse Bakker.

De prijzen in deze tweede verkoopronde variëren van 23,50 euro voor een Family Show tot 258,50 euro voor staanplaatsen bij de Grand Final. Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm). De kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan vorig jaar in Tel Aviv.

Voor het Eurovisie Songfestival is de totale capaciteit in Ahoy 65.000 mensen, verdeeld over negen shows. Ruim tweederde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans. Bij de eerste verkoopronde in december is een groot deel van deze tickets in de verkoop gegaan. Eind maart volgt de laatste ronde.