Vanavond op tv: Artiesten spelen quiz rondom bekendmaking Songfestival Top 50
Bron: NPO

Vanavond op tv: Artiesten spelen quiz rondom bekendmaking Songfestival Top 50

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Vanuit Rotterdam wordt vanavond om 21:30 uur op NPO 1 de Internationale Songfestival Top 50 bekendgemaakt. Inwoners van zestien landen konden hun stem uitbrengen op hun favoriete Songfestival-liedjes. Voor de bekendmaking spelen vanavond twee teams onder leiding Roel van Velzen en Thijs Boontjes een muzikaal spel rondom de grootste Songfestival-hits. 

De volledige Internationale Songfestival Top 50 wordt uitgezonden door NPO Radio 2 op de finaledag van het Songfestival. Deelnemende landen zijn onder meer Duitsland, Griekenland, Israël, Verenigd Koninkrijk en Zweden. De stemmers hadden keuze uit meer dan 1500 nummers.

Documentaire Duncan Laurence

Vanavond wordt ook de langverwachte documentaire uitgezonden over Songfestival-winnaar Duncan Laurence. ‘Duncan Laurence: Music First’ geeft een intieme, exclusieve kijk in de wereld van de artiest. Na het winnen van het Songfestival komt hij terecht in een gigantische stroomversnelling, tot de coronacrisis daar net zo plotseling weer einde aan maakt.

De Songfestival Top 50 is om 21:30 uur te zien op NPO 1. Om 23:20 uur zendt RTL4 het inkijkje in het leven van Duncan Laurence uit.