Jeangu Macrooy heeft vanmiddag eerste repetitie in Ahoy: wat weten we al?
Bron: AVROTROS

Jeangu Macrooy heeft vanmiddag eerste repetitie in Ahoy: wat weten we al?

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse inzending Jeangu Macrooy betreedt vanmiddag voor de allereerste keer het Songfestival-podium in de Rotterdamse concertzaal Ahoy. Vanmiddag zijn de Big Five-landen en gastland Nederland aan de beurt om te repeteren. Van 16:55 tot 17:25 uur heeft Jeangu zijn eerste repetitie.

Eerste details

Voor de act heeft omroep AVROTROS het Eindhovense animatiebedrijf Maincourse ingehuurd, zo onthulde het Eindhovens Dagblad vorige maand. Het bedrijf van Eindhovenaren Mark Vankan en Reinier Reynhout maakt diverse animatievideo’s, voornamelijk voor bedrijven die een product willen lanceren.

“We mogen nog helemaal niets vertellen over de inhoud van de show. We kunnen alleen kwijt dat we aan de slag mogen met het grote scherm en de vloerprojectie. Daar mogen wij, samen met het team van Jeangu, bepalen wat er op de led-panelen zichtbaar is”, zei animator Reinier van Maincourse toen.

Tweede repetitie

De repetities met de 39 inzendingen zijn afgelopen zaterdag van start gegaan. De Litouwse inzending The Roop was als eerste aan de beurt. Jeangu staat na zijn repetitie, rond 18:20 uur, de aanwezige én virtuele pers te woord. Aanstaande zaterdag, 15 mei, om 11:20 uur heeft Jeangu zijn tweede repetitie.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én word lid van onze Facebook-groep om mee te praten!