Eerste repetitie Jeangu Macrooy verloopt succesvol
Bron: AVROTROS / Rinse Fokkema

Eerste repetitie Jeangu Macrooy verloopt succesvol

Geschreven door Daniël Schalk

Jeangu Macrooy stond donderdag voor de eerste keer op het Songfestival-podium. Zijn eerste repetitie verliep erg goed. Het optreden begint met animatie van een muur die breekt, vervolgens gaat de camera naar Jeangu. Tijdens het refrein verschijnt op het LED-scherm de tekst van het refrein.

Tijdens het optreden draagt Jeangu een blauw pak. Het pak is ontworpen door Silvy ten Broeke en Lissa Brandon en verwijst naar de Caribische roots van Jeangu Macrooy. Het is geïnspireerd op de Indianen, de eerste bewoners van Suriname. De kleding van de achtergrondzangers verwijst naar andere volkeren.

De animaties op het grote LED-scherm achter Jeangu Macrooy zijn gemaakt door het Eindhovense animatiebedrijf Maincourse. Jeangu staat na zijn repetitie, rond 18:20 uur, de aanwezige én virtuele pers te woord. Aanstaande zaterdag, 15 mei, om 11:20 uur heeft Jeangu zijn tweede repetitie in Rotterdam Ahoy.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!