Songfestival-kookboek Smaak van Rotterdam gelanceerd
Geschreven door Daniël SchalkHet Songfestival-kookboek Smaak van Rotterdam is vandaag officieel gelanceerd. Executive Producer Sietse Bakker van het Songfestival heeft bij de aftelklok op het Museumpark in Rotterdam het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Het team achter het boek mocht vanmorgen de klok verzetten.
In Smaak van Rotterdam, een initiatief van Veenman+, carenza*, Rotterdam Make it Happen en Kyosei, staan lokale specialiteiten uit alle deelnemende landen. Chef-kok Terry Priem heeft de gerechten een Rotterdams sausje gegeven. Burgemeester Aboutaleb heeft het voorwoord geschreven.
Een deel van de opbrengst gaat naar de Rotterdamse lunchroom Fröbel, waar mensen met een verstandelijke beperking een echte werkplek krijgen. In 2017 werd door oprichtster Saskia Warnaar de eerste locatie geopend. Inmiddels zijn er drie locaties waar 30 mensen met een beperking werken.