Bookmakers: IJsland aan kop, Jeangu Macrooy valt naar beneden
Bron: AVROTROS / Anton Corbijn

Bookmakers: IJsland aan kop, Jeangu Macrooy valt naar beneden

Geschreven door Frank Hoks Laatste update:

Het Eurovisie Songfestival komt langzaam dichterbij. Over 78 dagen barst het liedjesfestijn los na een jaar er tussenuit te zijn geweest, met Nederland natuurlijk weer als organiserend land. De meeste inzendingen maken dan ook de komende weken hun artiest en nummer bekend. Na de afmelding van Armenië zijn er nog 40 landen in de race om het Songfestival te winnen. Hiervan hebben er op dit moment 22 landen al hun nummer bekend gemaakt waarmee ze in Rotterdam gaan strijden voor de winst.

De bookmakers hebben ook niet stilgezeten de afgelopen weken. De verschillende gok kantoren beoordelen elk land met de kans hoe zij denken hoe het gaat lopen en hoe er wordt ingezet. Zo krijg je voor elke euro die je inzet een bepaald bedrag terug als je winnaar juist stelt.

Zo zien we dat IJsland op dit moment de favoriet is om te winnen. De Bookmakers geven Daði & Gagnamagnið op dit moment 10% kans om te winnen. Voor elke euro die je op IJslandse band inzet krijg je op dit moment ongeveer 7 euro terug. De bookmakers zien in Albanië de minste kans op het Eurovisie Songfestival te winnen. Hun kan wordt minder dan 1% ingeschat. Mochten ze toch winnen dan kan je voor elke euro die je inzet toch 201 euro krijgen.

Nederland met Jeangu Macrooy doet het wat minder goed. Na de bekendmaking van zijn nummer Birth Of A New Age is de Nederlandse inzending gezakt naar de 23e plaats. Met een kans van 1% wordt een 2de overwinning op rij beloond met een bedrag van 51 euro voor elke ingezette euro. Het lijkt er op het eerste moment op dat we dus niet opnieuw zullen winnen.

De top 5 volgens de bookmakers op dit moment:

  1. IJsland (10% winkans)
  2. Frankrijk (8% winkans)
  3. Rusland (7% winkans)
  4. Bulgarije (6% winkans)
  5. Litouwen (6% winkans)