Bookmakers: Zwitserland pakt de leiding, Nederland nog steeds dalend
Bron: EBU / Lukas Mäder

Bookmakers: Zwitserland pakt de leiding, Nederland nog steeds dalend

Geschreven door Frank Hoks

Nu er nog steeds nieuwe liedjes bekend worden gemaakt, veranderden de bookmakers hun oordeel per dag. Zo is het nu Zwitserland die leiding over neemt van IJsland. Het nummer Tout l'univers van Gjon's Tears is volgens de bookmakers het nummer wat op dit moment de meeste kans maakt om te winnen. Het nummer geschreven door dezelfde producer als Arcade het nummer van Duncan Laurence maakt op dit moment 13% kans om te winnen.

Ook de rest van de top 5 van vorige week is volledig omgegooid. Zo is Rusland (vorige week nog 3de) nu slechts op de 15de plaats te vinden. Daarvoor in de plaats in Italië de top 5 binnen gestroomd met het nummer Zitti e buoni. Ook San Marino heeft een flinke sprong gemaakt, voordat het nummer uitkwam waren ze nog plek 39 te vinden. Nu zijn ze met een 10de plek de top 10 binnengedrongen

De bookmakers hebben helaas nog steeds geen vertrouwen in een nieuwe overwinning voor Nederland. Op dit moment is Jeangu Macrooy op de 24ste plek te vinden. Een snelle stijging lijkt er ook niet in te zitten. 

De top 5 volgens de bookmakers op dit moment:

  1. Zwitserland (13% winkans)
  2. Bulgarije (10% winkans)
  3. IJsland (8% winkans)
  4. Frankrijk (8% winkans)
  5. Italië (7% winkans)