Christiaan Verhoef kan We Could Be The Same eindeloos draaien: ‘Maakt elk moment speciaal’

Christiaan Verhoef kan We Could Be The Same eindeloos draaien: ‘Maakt elk moment speciaal’

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Door het nummer We Could Be The Same van de Turkse inzending MaNga wordt Christiaan Verhoef (21) in 2010 op slag verliefd op het Eurovisie Songfestival. De Songfestival-koorts is nooit meer bij Christiaan weggegaan, sterker nog: tien jaar later is We Could Be The Same nog altijd zijn favoriete Songfestival-nummer.

Songfestival Update interviewt in januari elke maandag een Songfestival-fan over zijn of haar favoriete Songfestival-nummer. Vandaag Christiaan Verhoef uit Den Helder.

Als 11-jarig jongetje zit Christiaan voor de buis voor de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Noorwegen. De grote winnaar is Lena Meyer-Landrut, die Duitsland met haar nummer Satellite de tweede overwinning in de geschiedenis bezorgt. Het is niet Duitsland, maar runner-up Turkije die de meeste indruk op Christiaan maakt. Hij wist het meteen: ‘Dit is mijn winnaar.’

Christiaan krijgt nooit genoeg van het nummer. “We Could Be The Same is gewoon een ongelofelijk sterk rocknummer, die je echt eindeloos kan blijven draaien”, zegt Christiaan. “Het nummer zelf en de hele act op het podium tijdens het Eurovisie Songfestival waren echt fantastisch!”, vertelt hij vol passie over zijn favoriete Songfestival-nummer aller tijden. “In 2010 was We Could Be The Same tijdens het Songfestival echt mijn favoriete nummer en dat is nog altijd zo.”

Rock

Christiaan had van te voren nooit gedacht dat We Could Be The Same zijn favoriete nummer zou worden. “Ik had in mijn leven nog niet heel veel naar rock muziek geluisterd, maar het was een fantastische eerste ervaring. Ik werd er meteen helemaal blij van”, zegt Christiaan met een glimlach. “Dat gevoel van de eerste keer heb ik na 10 jaar later nog steeds elke keer”, vertelt hij, terwijl hij We Could Be The Same op de achtergrond draait.

De Songfestival-fan kan naar het nummer van MaNga blijven luisteren, want We Could Be The Same maakt Christiaan blij en het geeft hem een flinke bak met energie. “Het opzetten van dit nummer maakt voor mij elk moment speciaal. Ik luister het nummer vooral vaak als ik lekker bezig ben met werk of onderweg ben”, vertelt Christiaan.

Turkse muziek

Het Eurovisie Songfestival is door de samenkomst van verschillende culturen een ware ontdekkingstocht van de muziekcultuur van andere landen. Christiaan raakte door We Could Be The Same niet alleen besmet met het Songfestival-virus, maar hij werd ook verliefd op Turkse muziek. “Het nummer heeft mij liefde voor Turkse muziek bezorgd. Tot op de dag van vandaag is Turkse muziek een van mijn favoriete muziekgenres”, zegt Christiaan.

Christiaan zijn Spotify-playlist staat vol met Turkse muziek. “Ik vind vooral de diversiteit en de etnische klanken zo mooi”, vertelt de Nieuwedieper. “Turkse muziek heeft ook ongelofelijk veel diverse stijlen, waardoor het heel verrassend blijft. Naast MaNga vind ik ook de band Mor ve Otesi heel erg leuk. Zij deden in 2008 mee aan het Eurovisie Songfestival.”

Zijn favoriete Songfestival-inzending MaNga brengt jammer genoeg niet veel nieuwe muziek meer uit, maar Christiaan volgt ze nog steeds op de voet. “De vorige albums luister ik wekelijks nog met veel plezier.” Christiaan heeft nog één grote droom. “Ik hoop dat ze ooit nog naar Nederland komen, want dan ben ik er zeker bij!”, besluit hij.

Wat is jouw favoriete Songfestival-nummer? Laat het ons weten via social media!