EBU met alternatieve Songfestival-show Europe Shine A Light
Bron: NPO / William Rutten

EBU met alternatieve Songfestival-show Europe Shine A Light

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Songfestival-organisator EBU komt na het cancelen van het Eurovisie Songfestival 2020 met de alternatieve tv-show Eurovision: Europe Shine A Light. Het programma is een initiatief van de NPO, AVROTROS en NOS en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit.

De bedoeling van de EBU is om Europa met het tv-programma te verbinden. In de avondvullende show, die op zaterdag 16 mei in heel Europa wordt uitgezonden, zullen Songfestival-klassiekers door de inzendingen van 2020 in een nieuw jasje worden gestoken. Dat heeft de EBU bekendgemaakt.

Het bijzondere programma komt vanuit een studio zonder publiek. NikkieTutorials behoudt ook haar rol als online-host en zal rond het programma online content verzorgen. Ook Cornald Maas is van de partij. Hij zal voor AVROTROS tijdens de live-uitzending Nederlands commentaar verzorgen.

De EBU heeft alle tv- en radiozenders in Europa opgeroepen om gedurende de week van 10 tot en met 16 mei alsnog aandacht te besteden aan het Songfestival en de inzendingen van dit jaar, ondanks dat het Songfestival niet doorgaat en er alleen een alternatieve tv-show komt op 16 mei.