Vanavond: Beoogde acts krijgen podium in Europe Shine A Light
Bron: NPO / William Rutten

Vanavond: Beoogde acts krijgen podium in Europe Shine A Light

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond had in Rotterdam Ahoy de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2020 zullen plaatsvinden, maar in plaats daarvan wordt in heel Europa het alternatieve Europe Shine A Light uitgezonden. Voor het eerst in 65 jaar kan het Eurovisie Songfestival dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan.

In plaats van het Songfestival wordt vanavond in 45 landen de alternatieve tv-show Eurovision: Europe Shine A Light uitgezonden. Alle 41 landen die dit jaar zouden deelnemen aan het Songfestival zenden het tv-programma uit. Daarbij komen ook Bosnië en Herzegovina, Kazachstan, Kosovo en Montenegro.

De show belooft een groot spektakel te worden, met optredens van oud-winnaars Duncan Laurence, Måns Zelmerlöw en Netta. Ilse DeLange en Michael Schulte brengen het nummer Ein Bisschen Frieden ten gehore en Johnny Logan zingt samen met fans van over de hele wereld zijn What's Another Year.

Met Europe Shine A Light wil de organisatie van het Songfestival in Nederland alsnog een podium geven aan de beoogde inzendingen van 2020. De avondvullende show wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, die eigenlijk vanavond de finale hadden zullen presenteren.

Europe Shine A Light is vanavond om 21:00 uur te zien in heel Europa, in Nederland op NPO 1. Voorafgaand zendt AVROTROS het programma Het beste van het Songfestival uit.