Nieuwe Songfestival-tickets binnen één uur uitverkocht
Bron: NPO

Nieuwe Songfestival-tickets binnen één uur uitverkocht

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De nieuwe tickets voor het Eurovisie Songfestival zijn uitverkocht. Om 12:00 uur startte vandaag de tweede verkoopronde voor kaarten voor in totaal negen shows. Binnen een uur waren de tickets voor de liveshows alweer uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de Family- en Jury-shows.

Afgelopen dinsdag werd bij de loting bepaald welke landen in welke halve finale zullen aantreden. Nederland staat automatisch in de finale, maar tijdens de loting werd wel bepaald dat Nederland tijdens de eerste halve finale mag stemmen. Jeangu Macrooy mag dan ook al een voorproefje geven van zijn optreden.

De ticketprijzen in deze tweede verkoopronde varieerden van 23,50 euro voor een Family Show tot 258,50 euro voor staanplaatsen bij de Grand Final. Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm). De kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan vorig jaar in Tel Aviv.

Voor het Eurovisie Songfestival is de totale capaciteit in Ahoy 65.000 mensen, verdeeld over negen shows. Ruim tweederde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans. Bij de eerste verkoopronde in december is een groot deel van deze tickets in de verkoop gegaan. Eind maart volgt de laatste ronde.