Talpa verhuist studio's van Amsterdam naar Hilversum

Talpa verhuist studio's van Amsterdam naar Hilversum

Geschreven door Pieter Jongsma

De programma's Hart van Nederland en Shownieuws verhuizen vanaf april van Amsterdam naar Hilversum. Talpa TV Producties verhuist vanaf april 2020 al haar activiteiten van Amsterdam naar Hilversum. Vanwege het verbouwen van de nieuwe studio's neemt de verhuizing nog enige tijd in beslag.

Zo start Talpa vanaf januari met een nieuwe weerdienst die gebruik maakt van een studio met de nieuwste 3D-technieken. Volgens het bedrijf verhuizen honderd werknemers van Talpa Nieuws mee naar het nieuwe onderkomen. 

Talpa trekt in het voormalige NCRV-gebouw aan de Bergweg."De redacties van Hart van Nederland, Shownieuws en weer.nl zullen per 1 april gehuisvest zijn aan de Bergweg in Hilversum”, laat een woordvoerder van het mediabedrijf weten aan Spreekbuis.nl.

Talpa voert nog gesprekken met de gemeente Hilversum vanwege het gebrek aan parkeergelegenheden. "We voeren gesprekken met de gemeente over een aantal zaken om het woon-werk verkeer voor medewerkers zo goed mogelijk te laten verlopen en naar mogelijkheden om de verkeersdruk in de buurt te verminderen”, legt een woordvoerder uit.

"Denk bijvoorbeeld aan het afstellen van stoplichten om de doorstroom te verbeteren. Dit zijn constructieve gesprekken, maar sommige zaken hebben gewoon even tijd nodig om geregeld te krijgen."