Thijs Zeeman verruilt Talpa voor RTL

Thijs Zeeman verruilt Talpa voor RTL

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator en journalist Thijs Zeeman maakt de overstap van Talpa naar RTL. Dat maakte RTL maandag bekend. Zeeman heeft een meerjarig contract getekend bij de zender, hij gaat zowel programma's presenteren als ontwikkelen.

“Na vijf prachtige jaren bij SBS 6, wordt het tijd voor een volgende stap. Ik ben zeer dankbaar voor de tijd en mogelijkheden die mij daar geboden zijn.", zo laat hij in het persbericht weten. Thijs maakte voor SBS6 onder andere Gestalkt en Red mijn vakantie.

Thijs ziet enorm uit naar zijn nieuwe baan bij RTL. "Ik verheug me enorm om samen met een geweldig team weer mooie en opzienbarende programma’s te gaan maken. Het klinkt wat cliché, maar ik ben ongelooflijk trots dat ik vanaf januari 2020 onderdeel wordt van één van de mooiste mediabedrijven in Nederland.”

Peter van de Vorst, programmadirecteur van RTL is erg blij met de komst van Thijs. "Thijs Zeeman is een zeer gedegen (misdaad)journalist en televisiemaker. Hij staat garant voor boeiende en spraakmakende tv-programma’s waarin hij strijdt tegen onrecht. We kijken er naar uit om samen met hem nieuwe formats voor met name RTL 5 te gaan ontwikkelen. Welkom Thijs!"

Foto: RTL