NPO krijgt ruim 12 miljoen euro voor Eurovisie Songfestival

NPO krijgt ruim 12 miljoen euro voor Eurovisie Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De NPO en de gemeente Rotterdam krijgen van de Nederlandse overheid 12,4 miljoen voor de organisatie voor het Eurovisie Songfestival. Dat heeft minister Arie Slob woensdag laten weten. “Met de voorgenoemde bijdrage hoop ik dat het Eurovisiesongfestival een groot succes wordt"

“In mijn mediabegrotingsbrief van 16 november 2018 ging ik voor dit jaar uit van een bedrag van 150 miljoen euro aan Ster-inkomsten, maar de laatste stand van zaken is dat de Ster streeft naar een bedrag van 173 miljoen euro. Ook als dit bedrag lager uitvalt, zal die naar verwachting voldoende zijn om de gevraagde bijdrage te verlenen”, zo valt er verder te lezen.

De minister is akkoord maar heeft nog een aantal voorwaarden. “Daarbij heb ik aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van het Eurovisiesongfestival voor mensen met een beperking. Ik ga ervan uit dat de NPO hier extra aandacht aan besteedt. Dat geldt ook voor het betrekken van scholieren bij het Eurovisiesongfestival. Tijdens het wetgevingsoverleg is hiertoe een duidelijke wens uitgesproken vanuit uw Kamer. Ik heb de NPO geïnformeerd dat ik hierover nadere afspraken wil maken.”

Rotterdam telt zelf 15,5 miljoen uit voor de organisatie voor het Eurovisie Songfestival. 9,6 miljoen komt van de European Broascasing Union. Daarnaast betalen AVROTROS en de NPO ieder nog 2 miljoen. Het songfestival vindt plaats van 12 tot 16 mei in Rotterdam Ahoy.

Foto: NPO