Talkshows NPO verhuizen naar nieuw tijdstip

Talkshows NPO verhuizen naar nieuw tijdstip

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De talkshow's van Eva Jinek en Pauw zullen komend tv-seizoen eerder te zien zijn op de avond. Dat heeft hoofdredacteur Bert Huisjes van WNL, dinsdag laten weten op NPO Radio 1. "Het programma gaat naar half elf. Dat is al besloten binnen de NPO."

Naast Jinek gaat ook Pauw voortaan om half 11 beginnen en start Nieuwsuur op NPO2 eerder. Eva Jinek maakte eerder al bekend te willen verhuizen naar de vooravond. Toch heeft de presentatrice haar zin gekregen en gaat Jinek komend tv-seizoen naar half 11.

"Ik verwacht ergens wel dat het gaat lukken dat mijn talkshow naar half 11 gaat en dat zou voor mij al heel veel schelen.", liet Eva weten in het blad Linda.

Dit weekend werd bekend dat Eva Jinek in gesprek met verschillende andere partijen waaronder RTL. De NPO wil niet reageren op de verhuizing. "Onze seizoenspresentatie is op 27 augustus", reageert een woordvoerder. "Dan maken wij meer bekend over de programmering van 2019/2020."

Jinek is iedere avond om 23.00 uur te zien is op NPO1. Je kunt de uitzendingen van de afgelopen dagen terugkijken via Gids.tv.

Foto: Wessel de Groot