Songfestival in Amerika te zien op Netflix

Songfestival in Amerika te zien op Netflix

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De overwinning van Duncan Laurence is vanaf maandag in Amerika te zien op Netflix. De twee halve finales en de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2019 komen volgende week online. Ook het Songfestival 2020, dat in Nederland wordt gehouden, komt in de VS op Netflix te staan.

Het Songfestival was in Amerika voorheen te zien op tv-zender Logo TV, maar organisator EBU heeft nu een deal gesloten met Netflix. “De EBU is erg blij dat ‘s werelds grootste entertainmentshow nu on-demand beschikbaar is voor kijkers in de VS”, zegt Songfestival-baas Jon Ola Sand vandaag.

De EBU heeft in mei met productiebedrijf Brain Academy een overeenkomst getekend om over twee jaar in de Verenigde Staten een lokaal Songfestival te organiseren. “Dit is een perfecte timing met plannen om in 2021 een ​​Amerikaanse versie van de wedstrijd te lanceren”, zegt Ola Sand over het nieuws van vandaag.

Netflix is naast het binnenhalen van de uitzendrechten van het Songfestival ook bezig met een comedyfilm over de Europese muziekwedstrijd. Vorig jaar maakte de streamingdienst bekend dat komiek Will Ferrell samen met acteur Andrew Steele verantwoordelijk is voor het script en ook te zien zal zijn in de film.

Lees ook: Netflix komt met comedyfilm over Songfestival

Foto: Eurovision