Laatste 6 Inside vanavond op SBS6

Laatste 6 Inside vanavond op SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

Na een half jaar komt er vanavond een einde aan het entertainmentprogramma 6 Inside met showbizz-koning Albert Verlinde. Door tegenvallende kijkcijfers trekt de commerciële familiezender SBS6 na vanavond de stekker uit het tv-programma, dat de RTL Boulevard-killer had moeten worden.

6 Inside werd vorig jaar december groots aangekondigd. “6 Inside zegt wat iedereen denkt”, zei presentator Jan Versteegh in december in een persbericht. “Na 6 Inside ga je met nieuwe energie en een frisse blik op de actualiteiten van die dag de avond in”, vulde Albert Verlinde hem toen aan.

Eind mei werd bekend dat 6 Inside zou stoppen. “6 Inside heeft de tijd gekregen om zich te ontwikkelen maar de kijker heeft het programma helaas niet omarmd”, zei tv-directeur Marco Louwerens. “Achteraf gezien hebben we het programma in ons enthousiasme misschien te snel op de buis willen brengen.”

Het tv-duo Albert en Jan wist de torenhoge verwachtingen niet waar te maken. “Het was toch allemaal een beetje voorspelbaar wat daar gebeurde. Het was weinig verrassend. Het hing ook allemaal wel heel erg op Albert. Albert bepaalde het gesprek”, schreef AD-recensent Angela de Jong in mei in haar column.

Vanaf maandag komt SBS6 met het kookprogramma Klinkt Smakelijk, dat in de zomermaanden het gat van 6 Inside opvult. Na de zomer komt SBS6 met een nieuwe vooravond ‘die hopelijk beter aansluit bij de behoeften en wensen van onze kijker’, zei Louwerens in mei. SBS6 brengt onder andere Lingo terug.

De laatste 6 Inside is vanavond om 18:00 uur te zien op SBS6.

Foto: Screenshot SBS6