Organisatie Songfestival wil in augustus gaststad bekendmaken

Organisatie Songfestival wil in augustus gaststad bekendmaken

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De organisatie van het Eurovisie Songfestival streeft er naar om in augustus de gaststad bekend te maken. Het liedjesfestijn komt na 44 jaar weer naar Nederland en vele steden staan in de rij om het Songfestival te organiseren. Dit maakte de NPO woensdag bekend.

De Publieke Omroep maakte ook bekend dat Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden/Friesland, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht zich al kandidaat hebben gesteld om het festijn te organiseren.

Andere geïnteresseerde steden worden ook nog in de gelegenheid gesteld om binnen de termijn een bidbook in te dienen. Alle bidbooks dienen uiterlijk voor woensdag 10 juli te worden ingeleverd bij de organasitie. Steden worden onder andere beoordeeld op de beschikbare locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Lees het laatste Songfestival nieuws op Songfestivalupdate.nl

Foto: Eurovision