Ruim 2,2 miljoen kijkers voor songfestivalspecial Pauw

Ruim 2,2 miljoen kijkers voor songfestivalspecial Pauw

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zondagavond waren alle ogen wederom gericht op Duncan Laurence. Hij was namelijk te gast in de talkshow van Jeroen Pauw. Dankzij de overwinning op het Eurovisie Songfestival, besloot Pauw om met een speciale aflevering te komen. Hierin waren onder ander Ilse de Lange, Cornald Maas, Jan Smit en Gerard Joling te gast.

In totaal zaten er rond 22.20 uur zeker 2,2 miljoen mensen klaar. Zij zagen tijdens de laatste minuten hoe Duncan dubbel platina kreeg uitgereikt voor zijn songfestival hit Arcade. Ook waren er twee oud winnaressen, Lenny Kuhr en Getty Kaspers te gast. Iedereen sprak vol lof over Duncan en zijn overwinning.

Zaterdagavond keken er meer dan vijf miljoen mensen naar de finale van het songfestival. In Tel Aviv bleek dat Duncan de meeste punten wist te scoren. Eerst leek het erop alsof Nederland net naast de overwinning zou grijpen. Het was tot de laatste minuut spannend. Alleen Zweden kon ons nog verslaan. Maar het land kreeg niet genoeg punten van de kijkers thuis.

Ook RTL Boulevard besteedde zondagavond aandacht aan Duncan. De hele aflevering stond volledig in het teken van de Nederlandse overwinning. Dat was ook te merken aan de kijkcijfers. In totaal keken er even na half zeven zeker 895.000 mensen.

Verder was Matthijs van Nieuwkerk te zien in het nieuwe seizoen van College Tour. Het programma is verhuisd van NPO 2 naar NPO 1. Daarnaast heeft Matthijs de presentatie van Twan Huys overgenomen. De eerste aflevering werd door zeker 1,1 miljoen mensen. Daarna keken er ook nog zeker 1,2 miljoen mensen naar Ellie op patrouille.

Ook een miljoenenpubliek voor RTL 4. Allereerst keken er 1,3 miljoen mensen naar Married at first sight. Daarna was Caroline Tensen te zien met Een tegen 100. Ook daar keken rond 21.30 uur zeker 1,3 miljoen mensen naar.

NPO 3 wist 680.000 kijkers te bereiken met De gevaarlijkste wegen van Nederland. SBS6 zond de documentaire uit rondom de mysterieuze dood van Ivana Smit In totaal keken daar 363.000 mensen naar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Eurovision