NPO houdt vertrouwen in Jeroen Pauw

NPO houdt vertrouwen in Jeroen Pauw

Geschreven door Pieter Jongsma

Ondanks tegenvallende kijkcijfers van Pauw haalt de NPO het praatprogramma niet vroegtijdig van de buis. Presentator Jeroen Pauw mag in elk geval tot juni 2015 door met het programma. "Ik heb alle vertrouwen dat het goedkomt", zegt tv-directeur Frans Klein van de NPO vrijdag in het AD.

"De afspraak was in elk geval tot juni 2015", legt Klein uit. "Ik zie geen reden dat niet uit te voeren."

De nieuwe talkshow moet het tot nu toe stellen met tegenvallende kijkcijfers. In elk geval zijn ze met een gemiddelde van een half miljoen beduidend lager dan die van concurrent RTL Late Night van Humberto Tan, die een gemiddelde van zevenhonderdduizend kijkers per avond scoort.

"In deze fase moet het programma eigenlijk zevenhonderdduizend à achthonderdduizend kijkers halen," geeft Klein toe. "Maar De Wereld Draait Door had het in het begin ook moeilijk."

Eerder liet Klein nog weten dat hij de talkshow Knevel & Van den Brink van de buis had gehaald omdat hij een half miljoen kijkers voor die show te mager vond. "Maar Pauw is net twee weken bezig. We moeten de makers in de gelegenheid stellen om de juiste vorm te vinden."

Door: Novum